Semn Spre carte

semn_spre_carte

Semn Spre carte” este  un proiect iniţiat de Sonia, care scrie pe site-ul ei “Anotimpuri”, proiect despre care v-am vorbit şi săptămâna trecută într-o postare făcută pe celălalt blog, Claude Bazar, postare pe care am redirecţionat-o şi aici, pe blog.

Atunci vă anunţam doar despre existenţa acestui proiect. Acum însă am şi câteva amănunte despre mecanismul de desfăşurare pe care m-am gândit să vi le dau în speranţa că vor fi mulţi cei care vor aprecia această idee şi se vor alătura Soniei şi celorlalţi bloggeri susţinători pentru a contribui la acest proiect.

Pe scurt despre acest proiect umanitar vă pot spune că:

-scopul acestuia este donaţia de carte

– se adresează copiilor cu vârste cuprinse între 6 şi 18 ani proveniţi din familii cu resurse materiale şi financiare precare;

– promovarea va fi făcută cu ajutorul bloggerilor care vor să se implice în proiect prin articolele pe care aceştia le vor posta pe blog;

– acţiunea de donare a cărţilor va avea loc o dată pe lună şi va fi făcută prin rotaţie de cei care doresc să se implice în identificarea beneficiarilor acestei acţiuni.

Concret, în ceea ce priveste promovarea, Sonia propune ca în fiecare duminică din lună să scriem pe blogurile noastre un articol care să popularizeze acest proiect iar pentru a fi evitată monotonia ne va propune şi niste teme lunare, de fiecare dată o alta, urmând ca în finalul postării de pe blog să fie incluse câteva cuvinte despre acest proiect şi o trimitere către mecanismul de desfășurare al acestuia.

Pentru a se stabili cine face următorul dar de carte s-a deschis şi un document în care vă puteti trece numele ca şi donator sau să treceţi numele eventualilor beneficiari indentificati de către voi.

Sunt copii şi adolescenţi care îşi doresc să citească dar nu au acces la cărţi sau părinţi care, din cauza lipsurilor materiale pun cartea la sfârşitul listei de cumpărături. Aşa cum există şi copii sau adolescenţi cu sete de cunoaştere dar cărora le lipseşte îndrumarea şi sprijinul familiei sau chiar al şcolii.

Acest proiect se adresează tocmai acestor copii dezavantajaţi de soartă pe care însă noi, mai norocoşi îi putem ajuta.

Vă invit deci, dacă sunteţi interesaţi să daţi o mână de ajutor, pe blogul Soniei, Anotimpuri, pentru a citi mai multe amănunte despre proiect şi, de ce nu, pentru a-l susţine.

Advertisements

2 thoughts on “Semn Spre carte

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s