Sănătate pe bicicletă

bicicletaNu mă pot plânge. Iarna asta nu a fost grea deloc. Parcă nici măcar nu a fost iarnă pentru că, cel puţin pe la noi nu a nins deloc.

Deşi nu e chiar frig dar încă nu a venit primăvara eu încep deja să mă gândesc la zilele în care soarele va încălzi mai mult şi în care vom putea face plimbări mai lungi bucurându-ne de aerul curat şi de verdele naturii.

După ce am citit cartea despre dieta revoluţionară prin porţionare am realizat că ceea ce îmi lipseşte pentru a avea un stil de viaţă sănătos nu este un regim alimentar sănătos, pentru că asta am reuşit cât de cât să corectez şi acum meniul nostru arată mult mai echilibrat decat inainte. Ceea ce îmi (ne) lipseşte este…mişcarea! Cât de importantă este mişcarea am înţeles şi dintr-o emisiune televizată care se difuzează pe un canal de televiziune cunoscut.

Deşi nu am de gând să ţin o cură de slăbire (ei, câtorva kilograme ar merge să le spun adio) am fost impresionată de cât de multe kilograme a dat jos persoana pe care o sfătuia nutriţionistul emisiunii şi care a slăbit nu numai datorită sfaturilor date de acesta în ce priveste schimbarea stilului alimentar ci şi cu ajutorul exercţtiilor făcute cu ajutorul antrenorului de sport.

Eu antrenor nu am dar miscare pot face,nu? 😉 Şi asa am ajuns cu gândul la un mai vechi vis de-al meu, acela de a avea o bicicletă şi de a o folosi zilnic câţiva kilometri pentru a face mişcare. Exista şi varianta jogging-ului dar simt că nu mi se potriveşte. Aşa că am început să mă uit pe site-uri de vanzari biciclete ca să văd ce fel de bicicleta mi-ar trebui şi ce echipament ar fi util. Am găsit chiar un site care are şi un forum specializat unde se discută despre biciclete, echipamente de protecţie, încălţăminte şi îmbrăcaminte specială pentru ciclism, etc. Sunt multe informaţii care pot fi aflate de pe acest portal, unele poate prea tehnice pentru un amator-începător ca mine dar cu siguranţă folositoare mai ales că  tot aici am găsit şi recenzii făcute unor magazine specializate în vânzarea bicicletelor.

Dacă tot îmi doresc ceva măcar să îmi cumpar un lucru de calitate şi în cunoştinţă de cauză şi sa am echipamentele de protectie necesare pentru a merge în siguranţă cu bicicleta, nu?

Voi cum staţi la capitolul miscare? Cum faceţi mişcare? Alergaţi, mergeţi cu bicicleta?

foto credit: dirtbike.ro

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s