4 setari utile ale contului de Facebook

facebook
sursa foto: telegraph.co.uk

Fie că reiei legătura cu nişte prieteni vechi sau o menţii pe cea de acum, cu prietenii curenţi sau familia, apelezi la partea matrimonială sau socială a reţelei sau pur şi simplu e un mod de a-ţi promova afacerea, Facebook-ul s-a dovedit o parte importantă din viaţa multora dintre noi.

De multe ori insă Facebook este un “prieten” indiscret pe care dacă nu ştii să-l foloseşti rişti să rămâi fără intimitate. O să încerc să vă prezint astăzi, în ideea că poate vă vor fi şi voua de ajutor, câteva ponturi care vă pot ajuta să stabiliţi un nivel de intimitate potrivit nevoilor personale.

1. Restricţionarea notificărilor primite de la aplicatii de jocuri, invitatiile la diferite evenimente sau a notificarilor din grupurile in care sunteţi inscrişi

Dacă v-aţi săturat, ca şi mine 🙂 de invitaţiile referitoare la tot felul de jocuri sau chiar evenimente există mai multe modalităţi de a nu mai fi deranjat de acestea. Iată deci cum le puteţi bloca accesul ca să nu mai primiţi  mereu notificări.

A) Din meniul notificărilor dăm click pe icoana sub forma Globului (dreapta sus), apoi, folosind scroll-ul şi derulând în jos în lista notificărilor putem observa că în partea dreaptă, lângă bara de derulare, există, mai nou, două opţiuni : “Mark As Read” sau “Marchează ca citit” (reprezentată de un o mic) şi “Turn off”, “Opreşte”sau “Nu mai urmări” (reprezentat de un x mic).

Dacă apăsaţi pe acel x mic veţi putea bloca accesul evenimentului sau al aplicaţiei. 😉

facebook_1

B) De asemenea, pentru o imagine amplă, puteţi accesa comanda “See All” sau “Afişează-le pe toate” din acelaşi meniu, unde vă va fi prezentată o listă ordonată cronologic ce afişează toate notificarile pe care le primiţi. Respectând paşii de mai sus puteţi scăpa de notificările care vă deranjează.

C) le puteţi bloca accesând: https://www.facebook.com/settings?tab=blocking (valabil atât pentru varianta în Engleză cât şi pentru cea în Română ) şi procedând în felul următor:

facebook_3

Block app invites (Blochează invitaţiile la aplicaţii) – > Block app invites from (Blochează invitaţiile primite de la…)- > după care introduci numele utilizatorului

sau

Block event invites (Blochează invitaţiile la evenimente) -> Block invites from (Blochează  invitaţiile primite de la..)-> după care introduci numele utilizatorului

sau

Block apps (Blochează aplicaţii) -> Block apps (Blochează aplicaţii)- > după care introduci numele aplicatiei

sau

Settings (Setări) -> Privacy Settings (Setări de confidenţialitate) -> Blocking (Administrează blocările) -> după care repeţi paşii de mai sus.

2. Află când este accesat contul tău

În caz că obisnuieşti să te loghezi de pe un computer folosit şi de alte persoane, opţiunea asta devine foarte utilă.

facebook_4

Account Settings (Setările contului) -> Security (Securitate) ->Login Notifications (Notificări de conectare) – ( Edit ) -> Bifează Email şi sau Text message/ Push Notification – > Save Changes (Salvează notificările)

3. Revizuieşte posturile prietenilor care te includ, înainte să-ţi apară pe Timeline

Ai prieteni care obişnuiesc să-ţi dea tag în vreun loc sau să adauge poze care te includ fără să-ţi ceară permisiunea? Dacă te deranjează acest lucru iată cum poţi rezolva problema cu uşurinţă:

Settings (Setări)- > Timeline & Tagging (Cronologie şi Etichetare) → Who can add things to my timeline? (Cine poate adăuga lucruri în cronologia mea?) -> Review posts friends tag you in before they appear on your timeline? (Vrei să verifici postările în care te-au etichetat prieteni înainte ca acestea sa apară în cronologia ta?) -> Edit (Editează) – > Enable (Activează)

facebook

4. Editează-ţi posturile pe Timeline

Să zicem că se apropie ziua ta şi nu vrei ca “Wall”-ul să-ţi fie spamat cu urări de “La mulţi ani!” iată cum poţi proceda:

Settings (Setări)-> Privacy settings Setările Contului) -> Timeline & Tagging (Cronologie şi Etichetare)→ Who can add things to my timeline?(Cine poate adăuga lucruri în cronologia mea?) -> Who can post on your timeline? (Cine poate posta în cronologia ta?)-> Edit (Editează)- > după care alegi opţiunea care o doreşti :  Friends/Only me(Alege dintre : Prieteni / Doar eu.)

Navigare placută !

Advertisements

5 thoughts on “4 setari utile ale contului de Facebook

 1. Da, foarte utile notificările astea 😀 Eu le-am aplicat cam pe toate şi nu mă mai simt aşa hărţuită, mai ales de invitaţii la jocuri sau tag-uri în poze cu floricele, unde sunt tag-uite alte zeci de persoane :)) Plus că am pagina vizibilă doar pentru prieteni.

  PS. Sărbători frumoase, Claudia! 🙂 Îţi doresc multă linişte, culoare şi un 2014 de vis!

  Like

  1. :))) da…mai ales cand vine vorba de jocuri….invitatiile alea ma disperau…
   Multumesc, Andra 🙂
   Sarbatori frumoase si tie, alaturi de cei dragi si un an nou mai bun decat cel care se va incheia curand!
   Sa ne auzim cu bine in noul an 😉

   Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s