Concurs de sărbătoare!

puterea_plantelor

Astăzi este prima zi din decembrie şi odată cu ea începe şi perioada pe care noi o numim, neoficial, “luna cadourilor”.

Dacă anul trecut, de 1 decembrie vă invitam la un concurs cu premii ce constau în săpunuri handmade, anul acesta va invit din nou la concurs şi sper ca acesta lucru să devina deja tradiţie.

De data aceasta sponsor al concursului este un plafar online, Puterea Plantelor.ro despre care v-am mai povestit pe blog cu alta ocazie. Vă spuneam atunci că acesta este un magazin virtual care, prin produsele pe care le comercializează şi care provin direct de la producatorii români sau de la distribuitorii autorizaţi promovează un stil de viaţă sănătos.

Magazinul on-line PutereaPlantelor.ro este foarte clar structurat astfel încât să puteţi alege cu uşurinţă ceea ce vă interesează, fie selectând categoria de produse (produse pentru copii, produse bio organice, uleiuri din plante, sucuri naturale, vitamine şi minerale etc.), fie cautând după afecţiunea de care suferiţi sau după brandul pe care îl doriţi.

Ca sponsor al concursului, magazinul online PutereaPlantelor.ro oferă cu generozitate trei premii constand în produse sănătoase folositoare fiecăruia dintre noi:

1. turmeric măcinat bio

turmeric

2. ulei de cocos virgin (pentru uz extern)

unt_cocos

3. un extract natural de stevia rebaudiana

stevia

Despre beneficiile folosirii acestora aţi mai avut ocazia să citiţi în articolele de pe blog dar o să vă mai spun şi eu acum câteva cuvinte.

Turmericul este unul dintre cele mai sănătoase condimente folosite în bucătărie. Are proprietăţi antioxidante, anti-inflamatorii, antivirale, antibacteriene, antifungice, anticancerigene şi ajută în lupta cu boli ca diabetul, alergiile, artrita, Alzheimer, boli de inimă şi multe alte boli cronice. Prin calitatile lui deosebite este cel mai îndreptăţit să fie inclus în categoria “superalimentelor”, adică a alimentelor cu reale beneficii pentru sănătatea noastră.

Cercetări de ultimă oră au arătat că principalul constituent al turmericului, curcumina poate cauza o creştere modestă dar măsurabilă a nivelului unei proteine numităPeptida Antimicrobiană Catelicidina (CAMP) care este o componentă importantă a sistemului nostru imunitar, cunoscută pentru rolul său în prevenirea infecţiilor.

Uleiul de cocos este un ulei folosit foarte des în medicina popoarelor din Asia şi din zona Pacificului. Locuitorii din această parte a lumii considerau uleiul de nucă de cocos ca fiind medicamentul vindecător pentru orice boală, iar copacul de cocos era văzut de aceştia atât ca o sursă de hrană cât şi de remedii medicinale, fapt pentru care a mai fost supranumit şi „Arborele vieţii”.

Uleiul de cocos este, datorită compoziţiei sale foarte mari de grăsimi saturate, cel mai stabil dintre toate sursele de acizi graşi cunoscute, aceasta însemnând că are punctul de fum foarte ridicat şi se poate folosi la gătit fără teama că structura chimică îi va fi modificată de căldură. El are printre altele proprietăţi antivirale, antibacteriene şi anti-protozoare putând fi folosit în lupta cu viruşi cum ar fi HIV, herpes, citomegalovirus, gripă, a diferitelor bacterii patogene cum ar fi Staphylococcus aureus şi Helicobacter pylori, dar şi a unor protozoare ca Giardia lamblia şi ciuperci microscopice (fungi) cum ar fi Candida albicans.

Untul de cocos este foarte nutritiv şi are proprietatea de a regenera ţesuturile drept pentru care se foloseşte des în produse cosmetice cum ar fi creme sau demachiante pentru faţă, creme de corp, măşti sau balsamuri pentru îngrijirea părului, săpunuri, etc.

Stevia rebaudiana, este una dintre cele mai sănătoase alternative pentru a înlocui zahărul în dieta noastră. Este hipogilcemiant şi ajuta la scăderea nivelului de zahăr din sânge printr-o mai bună respiraţie celulară la nivelul mitocondriilor şi prin inhibiţia glucogenezei. Nu este utilă doar pentru cei ce suferă de diabet sau pentru cei ce ţin dietetă pentru a slăbi ci pentru fiecare dintre noi deoarece pentru a fi sănătoşi trebuie să reducem cantitatea de zahăr folosită în alimentaţie. Nancy Appleton, cunoscut medic nutriţionist din Statele Unite, a găsit nici mai mult, nici mai puţin de 143 de motive pentru care nu ar trebui să consumăm zahar şi le-a trecut pe toate în cartea ei, „Lick the sugar habbit”. Despre efectele negative ale consmului de zahăr puteţi citi mai multe în articolul “Zahărul, otrava din cămară“.

Acum că ştiţi în mare cam cât de folositoare sunt acestea, e timpul să vă spun şi cum puteţi să intraţi în posesia lor aşadar să vedem care sunt condiţiile de desfăşurare a concursului:

1. like la pagina de Facebook a sponsorului PutereaPlantelor.ro 

2. lăsaţi la această postare un comentariu în care să precizaţi ce produs din magazinul online PutereaPlantelor.ro v-ar plăcea să cumpăraţi şi numele cu care ati dat like pe Facebook

Menţiuni!

Perioada de desfăşurare a concursului este 01 decembrie – 07 decembrie 2013 ora 24,00.

Câştigătorul va fi stabilit prin tragere la sorţi cu ajutorul random.org iar anunţarea aceasta va fi făcută pe data de 8 decembrie.

Premiul va fi expediat doar pe teritoriul României.

Dacă aveţi un blog puteţi scrieţi o postare în care să anunţaţi concursul şi care să conţină numele sponsorului şi veţi avea o şansă în plus să câştigaţi. După ce scrieţi articolul lăsaţi un comentariu prin care să anunţaţi că aţi făcut asta.

Acestea fiind spuse, dragii mei, vă aşteptăm să vă înscrieţi cat mai mulţi la concurs!

Succes tuturor!

Advertisements

43 thoughts on “Concurs de sărbătoare!

 1. Like cu numele Iuliana Miu.
  Produsele din premiu sunt exact produsele pe care as fi dorit in primul rand sa le cumpar si sa le folosesc regulat. In plus, am vazut pe site niste produse speciale pentru dermatite si tare ma tenteaza sa le incerc.

  Like

 2. Nu ma pot limita doar la un singur produs pe care l-as cumpara de pe site-ul Puterea Plantelor.ro deoarece sunt adepta medicamentatiei cu plante ,folosite sub orice forma,si a produselor naturale.Folosesc puterea plantelor pentru a trata simptomele bolilor pentru mine si familia mea.Georgiana Varga

  Like

 3. Loriana Prioteasa – like Puterea Plantelor 🙂
  De pe site nu as alege un singur produs, sunt multe produse excelente. Daca totusi ar trebui sa precizez un produs preferat, imi plac produsele pentru copii marca Green People.
  Multumiri pentru concurs, atat Claudiei cat si sponsorului!

  Like

 4. Fb: Simona Alexandra
  Sunt o mulțime de produse minunate pe care mi le-aș cumpăra. Ștevia o folosesc și eu din când în când și sunt mulțumită de ea. Mi-aș dori să cumpăr uleiul de cocos .

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s