Puterea plantelor

remediu_naturistExistă o farmacie la care e deschis la orice oră din zi şi din noapte şi unde stocurile nu se termină niciodată: farmacia naturii. Locul unde puterea plantelor este cel mai competent şi mai înţelept farmacist. De mii de ani oamenii au folosit aceste proprietăţi vindecatoare ale plantelor pentru a preveni bolile sau pentru a se vindeca de ele. 

Vechii egipteni de exemplu, cunoşteau încă de mai bine de acum 3500 de ani proprietăţile medicinale ale plantei Barbados Aloe, cunoscută mai mult sub denumirea de Aloe Vera. Gelul extras din pulpa frunzelor acestei plante este acum folosit în toată lumea în tratarea multor probleme ale pielii.

În Asia ierburile medicinale au fost de mii de ani folosite în tratamentele diferitelor boli, multe dintre beneficiile acestora devenind cunoscute ulterior în întreaga lume. De exemplu se ştie că Ginkgo Biloba întârzâie deteriorarea mentală şi Dong Quai echilibrează sistemul hormonal feminin. Şi exemplele pot continua…

Rădăcinile, frunzele sau petalele multor plante şi ierburi pot fi transformate în infuzii medicinale, comprese, uleiuri terapeutice sau ceaiuri vindecătoare. Durează puţin să fie preparate, sunt uşor de folosit şi nu au efectele secundare pe care medicamentele de sinteza le au.

Cercetările ştiinţifice moderne confirmă înţelepciunea strămoşilor noştri referitoare la tratamentele cu plante medicinale, iar în zilele noastre acestea sunt chiar mai uşor de folosit. În plus se poate beneficia de această putere miraculoasă de vindecare a plantelor, deoarece omul modern a învăţat cum să le grupeze principiile active în medicamente naturiste care să vindece diferite boli.  De exemplu, în baza de date a National Library of Medicine se pot găsi în jur de 16000 de articole dedicate exclusiv medicamentelor produse pe bază de plante medicinale, lumea medicală îndreptându-şi din ce în ce mai mult atenţia către această parte a medicinei un pic uitată şi poate nedreptăţită în vremurile moderne. Medicii au început din ce în ce mai des să recomande produse pe baza de plante pentru întărirea sistemului imunitar, prevenirea şi chiar tratarea unor boli, iar aceste suplimente alimentare se găsesc din ce în ce mai uşor, fie dacă intrăm într-o farmacie obişnuită, fie dacă accesăm pagina unui magazin naturist online.

Dacă vreţi să vă faceţi cumpărăturile dintr-o farmacie sau magazin naturist din off-line, aveţi avantajul că farmacistul vă va sfătui ce să alegeţi, însă dacă sunteţi mereu ocupat şi în criza de timp, alegerea cea mai bună ar fi comandarea lor de la un plafar on-line. Este comod, rapid şi puteţi alege produsul dorit acasă, în linişte, studiind recomandările, prospectul, compoziţia suplimentului şi chiar, de multe ori, puteţi afla şi părerea altor cumpărători despre acel produs.

Eu fac parte din a doua categorie de persoane. Prefer să citesc, să compar, să analizez ce alte posibilităţi de tratament am, aşa că petrec mult timp în mediul virtual pentru a găsi şi alege produsul căutat. Aşa am descoperit magazinul naturist online putereaplantelor.ro care m-a atras de la început prin gama variată de produse naturiste şi bio, prin preţurile accesibile tuturor, prin reducerile oferite şi nu în ultimul rând cu motto-ul acestuia : “Să previi este mai bine şi mai simplu decât să vindeci!”

puterea_plantelor

Putereaplantelor.ro este un plafar on-line în care se promovează produsele româneşti şi, prin articolele de pe blogul acestuia, un stil de viaţă sănătos. Produsele comercializate pe site provin direct de la producatorii români sau de la distribuitorii autorizaţi, aceştia certificând calitatea produselor prin buletine de analize.

Pe blog sau la rubrica “Ştiaţi că…?” puteţi găsi diferite informaţii, sfaturi, reţete sau mici “secrete” despre avantajele produselor bio, o alimentaţie sănătoasă, recomandări de terapii complementare, efectele plantelor în prevenirea diferitelor afecţiuni etc.

Magazinul on-line este foarte clar structurat astfel încât să puteţi alege cu uşurinţă ceea ce vă interesează, fie selectând categoria de produse (produse pentru copii, produse bio organice, uleiuri din plante, sucuri naturale, vitamine şi minerale etc.), fie cautând dupa afecţiunea de care suferiţi sau după brandul pe care îl doriţi.

Eu am găsit foarte uşor uleiuri pentru crema de corp pe care vreau să o fac în casă şi despre care vă voi vorbi cât de curând. Am găsit de exemplu şi ulei de avocado bio crud, un ulei anti-age care redă elasticitatea şi confortul pielii, dar şi ulei de migdale, de cocos, de shea, toate ingredientele perfecte pentru cosmeticele homemade. Ca să nu mai vorbesc despre faptul că şi pentru băieţelul meu am găsit produse naturiste care să mă ajute, acum în sezonul rece să-i întăresc imunitatea, cum ar fi un Sirop Pro Immunity de la Fiterman, vitamina C pentru copii sau ulei din ficat de cod.

Sunt încântată că am găsit acest plafar on-line deoarece pe langă faptul că are o mulţime de produse la preţuri avantajoase şi promoţii, mai este şi o afacere locală, magazinul având sediul în Bacău, nu departe de locul din care vă scriu 😉 deci nu pot decât să încerc să îl promovez şi să vă invit să daţi un like paginii de Facebook Puterea Plantelor.

“Să previi este mai bine şi mai simplu decât să vindeci!”

Advertisements

2 thoughts on “Puterea plantelor

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s