Ce cumpărăm de Black Friday?

black_fridayBlack Friday sau în traducere Vinerea Neagră, nu este aşa cum îi zice numele o zi sumbră, ci din contra, o zi din noiembrie în care noi cumpărătorii avem de ce ne bucura, pentru că ea anunţă începerea sezonului de reduceri. Este ziua în care românul, ca şi alţi cumpărători din întreaga lume, ia cu asalt magazinele, atât cele fizice cât şi cele online.

Sărbătoare de origine americană, Black Friday are loc de obicei în ultima zi de vineri a lunii noiembrie. Mai exact, anul acesta va cădea pe 29 noiembrie. Ea are loc imediat după o altă sărbătoare americană, Thanksgiving Day sau Ziua Recunoştinţei şi “deschide” sezonul reducerilor de dinaintea sărbătorilor de iarnă sau “luna cadourilor”, cum ştim că i se mai spune.

La noi în ţară, Black Friday a fost primită la început ce scepticism, însă din anul 2011 a început să aibă priză la public, iar anul trecut a depăşit aşteptările marilor comercianţi prin popularitatea pe care a avut-o în rândul cumpărătorilor, această zi fiind din ce în ce mai “gustată”, apreciată şi chiar asteptată zi a anului, datorită reducerilor foarte mari care uneori ajung şi la 90 la sută din preţul iniţial de vânzare. Anul acesta marii comercianţi implicaţi în acest eveniment se aşteaptă la un succes şi mai mare decât cel de anul trecut. La fel şi noi cumpărătorii sperăm că ne vom putea achiziţiona ceea ce ne dorim la preţuri cât mai mici.

Cum am ajuns deja în luna octombrie şi mie îmi place să mă organizez din timp, am aruncat o privire  pe site-ul dedicat zilei de Black Friday şi am aflat câteva lucruri interesante pe care m-am gândit să vi le spun şi vouă.

În primul rând am aflat că la eveniment şi-au anunţat participarea marii retaileri de electronice şi electrocasnice, IT&C şi aparate foto, dar şi magazine din zona fashion, încălţăminte, îmbrăcăminte, accesorii, cosmetice, librăriile online şi magazinele de jucării şi chiar agenţiile de turism. Deci avem de unde alege 😉

Un sfat foarte bun de pus în aplicare, aflat de pe site, este şi acela de a fi atenţi la preţuri pentru a nu ne lăsa păcăliţi de unele posibile reduceri fictive. Din păcate unii comercianţi mai aplică metoda măririi preţului mărfii cu câteva zile înainte, pentru ca apoi, în ziua reducerilor să afişeze aparent un preţ mai mic. 😦

De asemenea a cumpăra un produs cu o reducere de preţ de doar 10% nu este o afacere prea bună pentru noi cumpărătorii deoarece nu uitaţi, după Black Friday vine “luna cadourilor” şi comercianţii pot aplica reduceri chiar mai mari de atât! În plus, aveţi mai mari şanse să găsiţi înainte te sărbători jucării sau cărţi la preţuri mai reduse decât în această zi. Eu am observat chiar în decursul anului, că multe din marile librării online au avut perioade cu oferte foarte bune, fie cu reduceri la jumătate de preţ, fie cu cadouri la comenzile făcute, fie cu transport gratuit. Aşa că eu una, deşi sunt mare iubitoare de cărţi le-am tăiat de pe lista de dorinţe pe care am făcut-o pentru această zi.

Deşi visez la un laptop sau un notebook nou nu cred că am mari şanse să îmi cumpăr unul în acea zi. Din statisticile făcute de retileri a reieşit faptul că aceste produse cât şi tabletele sunt cele mai căutate şi vândute produse şi dispar încă de la primele ore de pe rafturile magazinelor virtuale.

Aşa că… eu cred că de data asta o să mă orientez mai mult spre domeniul fashion (accesorii, îmbrăcăminte încalţăminte) şi, de ce nu, către ustensile de bucătărie, dacă vor fi implicate în campanie şi magazine cu produse care să mă ajute să pregătesc reţetele pentru Lecturi si Arome, celălalat blog al meu.

Voi v-aţi pregătit lista cu dorinţe? Ce doriţi să vă cumpăraţi de Black Friday anul acesta?

Advertisements

9 thoughts on “Ce cumpărăm de Black Friday?

 1. Eu mi-aş dori o tabletă. Dar nu-mi pun mari speranţe. Anul trecut nu am putut accesa nici un site dintre cele care m-au interesat, iar când am reuşit… stoc epuizat. Vedem ce-o fi de data asta!

  Like

 2. Claudia, ai uitat sa specifici de cozile infernale care se formeaza la usile marilor magazine, chiar imediat dupa cina de Thanksgiving si de haosul din ziua de vineri. Noi de obicei facem cumparaturile de Craciun in vinerea neagra si cu unele dintre reduceri doar in acea zi ne intalnim.

  Like

  1. 🙂 Pai…ce sa zic,Adela…nu prea stiu cum e la voi de Thanksgiving 🙂 si sincera sa fiu la “evenimente” de genul asta eu prefer sa nu particip. Nu prea imi place aglomeratia..

   Like

   1. Am fost si noi intr-un an si ne-am lecuit.Acum mergem doar prin apropiere. Ne ferim si ni de aglomeratia din acea vineri.Unele reduceri chiar sunt mai bune dupa iar la cele care merita stocul e limitat si trebuie sa fi la magazin din timp si printre primii.

    Like

 3. eu mi-am luat anul trecut niste carti de gradinareala la jumatate de pret, le pandeam de mult :)). Am fost foarte multumita, avand in vedere ca pretul initial la fiecare era in jur de 100 lei, deci economia a fost substantiala.Anul asta tot la carti ma uit si sper sa fac ceva achizitii bune.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s