Namebox şi domeniul

gazduire-site1-980x250A avea blog înregistrat pe domeniu propriu este cred visul oricărui blogger, începător sau nu. De ce îmi doresc eu domeniu propriu v-am povestit deja într-o altă postare cu care am participat la un concurs sponsorizat de firma Namebox.

Dacă ai domeniu propriu altfel eşti văzut de motoarele de căutare, iar cititorii ajung pe pagina ta mai uşor şi îşi aduc mai uşor aminte de numele blogului tău, ca să nu mai vorbesc de credibilitatea generală pe care o are un blog pe domeniu propriu faţă de un blog pe subdomeniu. Dacă eşti pe domeniu propriu aspectul general al blogului  poate arăta mult mai bine având mai multe opţiuni pentru a-l îmbunătăţi, poţi instala diverse plugin-uri şi aplicaţii care să te ajute în munca de blogger şi în interacţiunea cu cititorii etc.

Zilele astea am aflat de desfăşurarea unui alt concurs la care mă înscriu în speranţa că de data asta îl voi şi căştiga. 🙂 Concursul este organizat de Lucian Florescu pe site-ul lui, este sponsorizat de firma Namebox, iar premiul constă într-un pachet de blogger care conţine un domeniu .ro şi găzduire Advanced pe o perioadă de 12 luni. Ce înseamnă găzduire Advanced? În termeni tehnici, deci pentru cunoscători, sună cam aşa:

 • 6 GB Spaţiu de stocare,
 • 200 GB Trafic lunar,
 • 5 Domenii găzduite,
 • Casuţe de e-mail nelimitate,
 • 10 Baze de date MySQL etc.

De ce îmi doresc atât de mult să căştig eu acest pachet? Simplu.

Pentru că este oferit de firma Namebox!

Poate că dacă era vorba despre o altă firmă mai ezitam şi mai căutam informaţii suplimentare pe net. Aşa însă deja ştiu că cei de la Namebox oferă seriozitate şi siguranţă având implementată în datacenter o soluţie de backup al datelor prin care sunt stocate “zilnic pe un server extern o copie a datelor de pe serverul de gazduire, având posibilitatea restaurării oricărui fişier din site în caz de nevoie.”

Firma Namebox deţine propriile servere Intel Xeon si AMD, cu memorie cuprinsă între 16 GB RAM şi 32 GB RAM, situate în cel mai nou şi modern datacenter din municipiul Cluj Napoca, care beneficiază de hardware de ultimă generaţie şi climatizare industrială, prin care se menţine o temperatură optimă de funcţionare a serverelor.

În plus firma are şi o echipă tehnică tânără, însă cu o experienţă de peste 7 ani în industria web hosting-ului, echipă care se află în centrul de date “24 de ore din 24 indiferent de zi, pentru a asigura o bună funcţionare a serverelor”.

Şi daca nu ştiaţi, vă spun eu acum că Namebox este numele de brand al companiei Datacore Solution SRL, firmă care a luat fiinţă anul trecut când departamentul de hostig al firmei Acip Computers Srl a decis să lucreze sub identitate proprie şi să se dedice doar serviciilor de web hosting.

Acestea sunt doar câteva dintre motivele pentru care eu sunt încântată de avantajele pe care le are o găzduire a domeniului de către firma Namebox, motive care, în afară de cele strict personale şi deci subiective, mă fac să îmi doresc să câştig acest pachet oferit de Lucian şi Namebox.

Sper ca argumentele mele să îl convingă pe Lucian că motivele pentru care îmi doresc domeniul propriu pentru blog sunt cele juste şi sper ca în sfârşit voi avea si eu domeniul meu propriu pe viaţă şi găzduire pe serverele de la Namebox. 🙂

Advertisements

11 thoughts on “Namebox şi domeniul

 1. Iti doresc mult noroc si sper ca vei castiga! Ai realizat o prezentare buna si avantajele sunt clare! Am cochetat si eu putin cu astfel de chestii, insa din pacate eu nu prea am verme sa scriu pe blog. Raman prin preajma! Zi frumoasa!

  Like

   1. Da, asa e 🙂
    Chiar daca nu va fi sa fie nici acum … candva tot va fi cu siguranta 😉
    E doar chestiune de timp pana se materializeaza dorinta :p

    Like

 2. Foarte frumos articol, eu te sustin deoarece chiar ai mare nevoie de un domeniu si de gazduire web nu conteaza firma de unde le ai conteaza ca o sa ai un brand mult mai frumos si o sa fi mai bine indexata in capurile vizitatorilor 🙂

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s