Arome culinare – o recomandare altfel

i_can_see_you_animal

Deşi am găsit lecturi interesante de citit săptămâna care a trecut, recomandarea de astăzi va fi un pic altfel. De ce altfel? Pentru că … vă voi recomanda un blog nou, abia creat de câteva săptămâni, care se numeşte foarte frumos Arome Culinare şi care nu este altceva decât noul proiect la care am început să lucrez împreună cu Iuliana, mamă, soţie şi … bloggeriţă şi ea ca şi mine. 🙂

A fi bloger înseamnă a avea multe satisfacţii printre care şi aceea de a cunoaşte oameni deosebiţi pe care uneori în viaţa de zi cu zi îţi este greu să-i găseşti. Dar dacă îţi doreşti să întâlneşti acest gen de oameni, cu răbdare îţi poţi crea realitatea şi îi vei găsi pentru că la urma urmei atragi oameni, lucruri, situaţii care corespund gândirii tale.

Acum mai bine de o lună, un  strigăt de ajutor lansat pe Facebook a făcut posibil să o întâlnesc, deocamdată doar virtual, pe Iuliana cu care m-am şi împrietenit. Iuliana are un foarte frumos blog gen jurnal numit “Petală călătoare” şi dacă o să îi răsfoiţi scrierile o să descoperiţi omul minunat care se află în spatele lor. O persoană veselă, plină de optimism şi de … idei bune. 🙂

Această prietenie virtuală a dus la naşterea unei colaborări între noi două, colaborare care zilele trecute s-a concretizat printr-un proiect comun numit de noi, foarte frumos “aromeculinare“. Este vorba despre un spaţiu virtual pe care îl vom împărţi împreună şi care are mai mult specificul unui jurnal gastronomic online.

Din vorba în vorbă, din mail în mail, ideea de a pune reţetele noastre într-un loc comun a venit parcă de la sine şi nici nu parea una rea. Aici pe blog, aşa cum aţi văzut, am mai avut postări cu specific culinar, mai rare, ce-i drept, din cauză că nu acesta este specificul blogului. De gătit oricum gătesc, cât mai simplu, e adevărat, şi încerc să folosesc ingrediente cât mai sănătoase şi mai accesibile ca preţ. Am un laptop care, deşi bătrân, încă mai funcţionează şi de-o fi să aibă probleme le pot rezolva la un service laptop ;). Fotografia e o altă pasiune de a mea chiar dacă fotografiile pe care le fac nu sunt încă la standarde înalte. Şi atunci mi-am spus… de ce nu?! Am deja un blog şi da, e un efort să scriu pe el dar mi s-a părut bună ideea de a colabora cu Iuliana la un blog comun cu specific culinar unde să adunăm la un loc reţetele mâncărurilor pe care le gătim atât pentru a le împârtăşi cu voi cât şi a le avea în propria noastră carte de bucate virtuală. 

Arome culinare” se vrea a fi însă un blog culinar fără pretenţii,  un fel de jurnal în care noi ne trecem reţetele pe care le gătim pentru familia noastră, reţete caracterizate mai mult prin accesibilitatea şi simplitatea lor, simplitate care ne caracterizează şi pe noi în viaţa de zi cu zi. În afara de reţete o să încercăm să vă povestim diverse tips&tricks care pot face mai uşoară viaţa în bucătărie, informaţii despre ingredientele pe care le folosim la gătit şi orice alte informaţii utile unei gospodine etc.

Şi ca să vă dau şi câteva exemple de reţete sau sfaturi pe care le puteţi găsi în acest moment pe blog am să mă opresc la a enumera doar câteva dintre ele pe care le puteţi găsi deocamdata pe blog: sfaturi despre cum puteţi păstra căpşunile sau corcoduşele pe iarnă, reţete de supe cremă sau tocăniţe, reţete de torturi şi prăjituri sau de dulceţuri de sezon cum sunt cele de nuci verzi sau vişine şi rabarbăr.

De obicei visele în care crezi se şi realizează pentru că ele fac parte din tine iar “Arome culinare” este un vis frumos care a devenit realitate pentru noi şi din care puteţi face şi voi parte :).

motivational

“Dacă ceea ce visezi să realizezi nu te sperie, înseamnă că visele tale nu sunt suficient de mari” 🙂

Să visaţi frumos!

Update: Dacă la început visul de a avea un blog culinar în echipa ni s-a părut un vis mare, după şase luni în care am învăţat multe împreună, am decis că avem nevoie de un vis mai mare decât acesta. Am îndrăznit, am visat şi am mai făcut un pas, acela de a merge fiecare pe drumul lui separat, în casă nouă “clădită”, de această dată pe temelia domeniului propriu.

S-a născut astfel un nou proiect pe care l-am intitulat sugestiv

Lecturi şi Arome

un loc unde veţi putea găsi nu numai reţete simple, aromate şi delicioase ci şi idei şi sfaturi pentru un stil de viaţă sănătos iar Iulianei îi puteţi face o vizită în bucătăria ei virtuală de pe bucate-aromate.ro.

Advertisements

10 thoughts on “Arome culinare – o recomandare altfel

  1. Multumim, Mihaela!
   Ma bucur ca ti-a placut. Te mai asteptam.
   Suntem abia la inceput cu retetele dar vor urma si altele la fel de simple si interesante 😉

   Like

  1. Multumim,Loriana 🙂
   Si mie mi-a placut mult poza cu acea fraza pe care Iuliana mi-a trimis-o inca de la inceputul colaborarii noastre 😉
   A fost o motivatie in plus sa pun bazele acestui proiect 🙂

   Like

 1. Cred ca v-am transmis pe FB, dar o spun si aici: va doresc din toata inima succes cu blogul! Ideea e frumoasa, retetele sunt la indemana, abia astept sa incerc cateva!
  Si daca am ramas corigenta cu recenzia de carte (de uitat nu am uitat), sper sa ma mobilizez mai bine si sa va trimit o reteta. O saptamana frumoasa si sper la gatit sa aveti!

  Like

 2. Ce sa fac acum, decat sa va urez succes cu noul vostru proiect. Aveti foarte multe delicateste, dar sa nu uit de Macrou la cuptor cu sos de roşii şi lămâie care arata demential.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s