Pâine cu banane (banana bread)

banana_breadCe faci când afară plouă şi nu ştii cum să-ţi mai ţii pruncul ocupat? Îl iei cu tine în bucătărie şi te apuci să găteşti ceva bun. Cât timp tu amesteci untul, ouăle, făina şi ce mai e prin reţetă el se murdăreşte tot de faină încercând să te imite. Doar castron, lingură de lemn şi făină a căpătat dar distracţia a fost pe cinste şi mai avea un pic şi devenea albă ca zăpada. Dar ce mai contează atâta timp cât mama, blogeriţă de meserie, a putut să gătească una din reţetele Amei pentru a putea participa la concursul organizat de aceasta.

Pe Ama cred că o ştiţi deja şi nu trebuie să vă mai povestesc eu prea multe despre blogul ei şi despre minunatele reţete pe care le puteţi găsi acolo. Da, ştiu, nu e specificul blogului meu să particip la astfel de concursuri dar cum îmi plac provocările am acceptat-o şi pe asta şi din toate reţetele pe care le are Ama pe blog am hotărât să o gătesc reţeta de banana bread , un pic modificată.

Am mai gătit şi cu alte ocazii banana bread dar reţeta Amei mi s-a părut foarte simplu de făcut şi cum bananele nu lipsesc de la noi din cămară şi uneori ajung chiar e punctul de a se strica (adică foarte coapte) astăzi ne-am transformat în bucătari.🙂

Am pregătit:

– 125 grame de unt la temperatura camerei

– 2 ouă

– 400 grame de făină

– un praf de copt

– o jumătate de linguriţă de sare

– 3 banane

– 50 grame de zahăr brun

Ce am făcut cu ele:

Am frecat untul cu zahărul, am adăugat gălbenuşurile şi apoi albuşurile bătute spumă. Am pasat bine bananele şi am cernut făina pe care apoi am amestecat-o cu sarea şi praful de copt. Am adăugat apoi bananele peste amestecul de gălbenuşuri, unt şi zahăr şi apoi făina în ploaie.

A ieşit un amesetec nici prea gros nici prea subţire, numai bun de turnat într-o tavă din sticlă termorezistentă unsă bine cu unt de cocos. Aşa, de decor am presărat deasupra câteva bucăţele de nucă şi am dat tava la cuptor pentru aproximativ 40-45 minute. Am făcut testul cu scobitoarea şi … iată ce a ieşit🙂banana_bread_1

Poftă bună!🙂

update: dacă doriţi o variantă cu mai puţină făină albă şi aproape fără zahăr o găsiţi pe blogul culinar aromeculinare, la care sunt parteneră în colaborare cu Iuliana.

Dacă ţi-a plăcut ce ai citit şi crezi că poate fi de folos şi prietenilor tăi, dă un like&share ca să afle şi ei.

18 thoughts on “Pâine cu banane (banana bread)

    1. Liana, nu am incercat … inca.
      Am mers pe reteta Amei pentru ca am vrut sa ma inscriu la concurs. Cum mi-a iesit bine urmeaza sa incerc alte variante si fac un update.
      As vrea chiar sa incerc sa fermentez inainte faina cu putin zer. Dar acum nu am vrut sa risc. Inscrierile se fac doar pana pe 9 iunie🙂

      Like

      1. nu,nu cred ca o fac asa curand
        maine suntem invitati la un targ pentru utilaje unde ca fi ceva organizat pentru copii asa ca suntem plecati toata ziua🙂
        o voi face pur si simplu de placere….numai timp sa am😀

        Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s