Tort diplomat cu fructe

tort

Acum două saptămâni când vă vorbeam despre darul de blog, am promis că voi scrie şi 
reţeta de tort diplomat cu care noi am sărbătorit un an de blog. Aşa că iată, mă ţin acum de cuvânt şi vă povestesc cum se face.

În primul rând să vedem de ce avem nevoie

– ingrediente pentru blat:

5 linguri de faină

5 linguri de zahăr

5 ouă

– ingrediente pentru cremă:

150 grame de zahăr

4 gălbenuşuri

40 grame de gelatină

250 ml lapte

1/2 kg frişcă

fructe diverse (ananas din compot, stafide, portocale, afine etc.)

Iată şi cum procedăm…

Pentru blat:

Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Se bat albuşurile cu zahărul apoi se adaugă gălbenuşurile, unul câte unul şi făina. Se toarnă compoziţia într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptor la foc mediu timp de 40-45 minute.

Pentru cremă:

Zahărul şi gelatina se amestecă cu laptele şi se lasă la înmuiat o oră. După ce gelatina s-a dizolvat se adaugă cele patru galbenuşuri şi se pune compoziţia pe foc mic, amestecând continuu timp de 10 minute, până se face de consistenţa unei smântâni. Se dă compoziţia deoparte şi se lasă la răcit. Între timp pregătiţi vasul în care se va pune tortul, o cratiţă mai mare pe care o tapetaţi cu folie alimentară de plastic. Se taie fructele dacă sunt bucăţi mai mari şi se încorporează împreună cu frisca în compoziţia cu gelatină răcită în prealabil.

Tăiaţi blatul în două părţi egale. Insiropaţi o parte din blat cu zeama de la compotul de ananas şi o aşezaţi în vas. Turnaţi peste blat compoziţia cu friscă şi gelatină şi deasupra aşezaţi cealaltă jumătate de blat, şi ea însiropată. Înveliţi cu restul de folie rămasă deasupra şi aşezaţi peste tort un obiect mai greu pentru a presa compoziţia, după care o daţi la frigider pana a doua zi, când o răsturnaţi, scoateţi folia şi ornaţi cu frişcă din beşlug după propria imaginaţie😉

La final tortul ar putea arăta ca în imaginea de mai jostort_diplomat

Poftă bună să aveţi!

update: Dacă vă interesează şi alte reţete simple, sănătoase şi gustoase vă invit pe aromeculinare, un blog culinar fără pretenţii.

Dacă ţi-a plăcut ce ai citit şi crezi că poate fi de folos şi prietenilor tăi, dă un like&share ca să afle şi ei.

4 thoughts on “Tort diplomat cu fructe

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s