Lecţia de astrologie – interviu cu Alexandru Nicolici (astrolog)

alexandru_nicolici
Alexandru Nicolici
astrolog

“Astrologia îţi spune ce se întâmplă, când şi de ce, care este rezolvarea, dar numai omul decide ce face cu viaţa lui. Un astrolog te ajută să le lămureşti, dar nu are voie să te împingă spre a lua o decizie. Fiecare om trebuie sa decidă în cunoştiinţă de cauză, ce vrea să facă cu viaţa lui sau a copiilor pe care îi are.”

Una din pasiunile mele despre care nu v-am vorbit încă este astologia pe care acum vreo zece ani m-am apucat să o studiez cu interes şi curiozitate. Nu am făcut cursuri. Nu prea erau pe vremurile alea. Mi-am luat însă o mulţime de cărţi de astrologie printre care se numară şi una semnată Alexandru Nicolici despre care cu siguranţă şi voi aţi auzit.

“Astrologia natală”, “Astrologia karmică”, “Astrologia previzională” sau “Astrologia pentru începători”, sunt doar câteva dintre titlurile cărţilor scrise de renumitul astrolog Alexandru Nicolici care mi-a făcut astăzi onoarea de a-mi acorda un “autograf virtual” răspunzâdu-mi la căteva întrebări despre această veche ştiinţă.

1. În primul rând aş vrea să vă mulţumesc, domnule Nicolici pentru amabilitatea de a-mi răspunde la câteva întrebări şi aş vrea să începem prin a afla cum definiţi dumneavoastră astrologia? Este ea o ştiinţă sau doar o artă divinatorie?

Astrologia este ştiinţa prin care oamenii pot afla care este Voinţa Divină la nivel individual, cât şi colectiv. Ea revelează ceea ce vrea Dumnezeu de la tine şi ce cerinţe are pentru umanitate în anumite perioade de timp.

Astrologia, alături de astronomie şi astrosofie, formează “Cunoaşterea Astrelor”, care este una din cele 7 ştiinţe Ezoterice, alături de Numerologie, Tarot, Caracterologie, Kaballa, Alchimie şi Magie.

Astrologia ilustrează influenţa astrelor asupra omului, acoperind toate domeniile vieţii individuale, relaţionale, sociale, politice, economice, etc. Astrologia oferă soluţii la toate problemele omului deoarece se bazează pe elemente cauzale şi nu doar pe manifestările efectelor. Astrologia este o ştiinţă cu aplicabilitate practică, cu o dinamică înaltă, care trebuie adaptată la coordonatele individuale ale fiecarui om, fiind axată pe elementele unice ale personalităţii, deoarece fiecare dintre noi este unic.

2. Ştim că există mai multe ramuri ale astrologiei: natala, relaţională, karmica, medicală, etc. Aş vrea să ne oprim acum doar la una din ele şi aş vrea să ne explicaţi pe scurt ce este astrologia natală şi la ce se referă ea?

Astrologia natală este forma cea mai accesibilă a cunoaşterii astrelor, prin care omul se poate defini pe sine cu coordonate astrale, care nu pot fi eronate sau interpretabile. Astrologia natală prezintă cartea de vizită a fiecărui om, capitalul iniţial cu care intră în această viaţă, indicând potenţialul intelectual, fizic, sentimental, profesional, şi direcţiile prin care îl poate fructifica cel mai uşor.

3. Ce informaţii ne poate da o hartă natală şi cu ce ne ajută ea?

Astrograma sau harta natală detaliază Ecuaţia astrologică a personalităţii noastre, Lecţia de Viaţă (atitudinea pe care trebuie să o demonstrăm pe tot parcursul vieţii actuale), planetele retrograde pe care trebuie să le reparăm acum deoarece ne-am manifestat greşit în existenţele anterioare şi le-am afectat. 90% din problemele noastre actuale se datorează nerealizării Lecţiei de Viaţă şi nereparării planetelor retrograde.


4. Cum se face definirea personalităţii din punct de vedere astrologic?

Pe baza datei, orei şi locului naşterii, în funcţie de Zodiacul chinez, Zodiacul Europeano-Chaldeean şi a Zodiacului Druidic se determină Animalul corespunzător anului din  Zodiacul Chinez, Zodia în care se afla Soarele (la ora exactă a naşterii), Arborele corespunzător Decadei din Zodiacul Druidic.

În funcţie de ora şi coordonatele geografice ale locului naşterii (longitudine şi latitudine) se determină Ascendentul, adică punctul (exprimat în grade) al zodiei care răsărea în punctul cel mai estic al hărţii natale. O persoană născută la 1 mai 2013 orele 11.30 în Bucureşti va avea Ecuaţia Astrologică: Şarpe de Apă, Taur, Plop, Ascendent Leu iar astrograma va arăta cam aşa:

astrograma

5. Cât de mult influenţează personalitatea caracteristicile zodiei în care ne-am născut şi cât cea a ascendentului?

Până la vârsta de 28-29 de ani este evidentă influenţa elementelor caracteristice zodiei native (zodia unde se afla Soarele în momentul naşterii), iar ulterior se observă mult mai mult dominanta zodiei din Ascendent.

6. Cât de utilă este astrologia pentru părinţi?  Poate ea ajuta la o mai bună înţelegere şi educare a copilului?

Părerea mea este că astrologia este esenţială pentru orice părinte care doreşte maximum pentru copilul său. Din horoscopul natal-karmic al copilului afli ce Lecţie de Viaţă şi ce planete retrograde are pentru a-l putea îndruma să şi le rezolve. Afli ce potenţial intelectual, emoţional, fizic are şi îl poţi ajuta să înveţe ceea ce are nevoie pentru a se afirma cu succes în domeniile indicate de potenţialul său.

Dacă ţi-a „repartizat”  Dumnezeu un copil care ar putea ajunge un al doilea Mozart, nu îl direcţionezi spre ASE şi nu-l faci contabil!… Din horoscopul natal-karmic afli ce organe sensibile are copilul şi le poţi menaja evitând numeroase necazuri. Şi exemplele ar putea continua … Pot să vă spun că la 5 minute după ce s-a născut fiul meu, mă uitam deja în harta lui natală să văd cum s-au aşezat planetele!

7. Ce părere aveţi despre horoscoapele care apar zilnic în presa scrisă sau la televizor? Ne pot ele ajuta cu ceva?

Nu. Dar setea de informaţie de esenţă spirituală este atât de mare încât oamenii acceptă orice are parfum de stele, astre, constelaţii. Orice prognoză generală este alcătuită astfel încât să fie valabilă pentru 2 milioane de Berbeci, 2 milioane de Tauri, etc…

Ceea ce ar avea nevoie şi l-ar ajuta pe orice om, ar fi o analiză a temei astrologice personale, alcătuită în funcţie de data, ora şi locul naşterii. Din horoscopul natal – karmic omul află ce Lecţie de Viaţă i-a repartizat Dumnezeu pentru această existenţă, ce planete retrograde are de reparat, ce potenţial, talent, inclinaţii are şi spre ce domenii se poate îndrepta. Află de asemenea şi ce sensibiliăţi are pentru a putea să şi le protejeze si să evite îmbolnăvirea.

8. Există liber arbitru sau predestinare? Ce ne poate învăţa astrologia în acest sens?

Avem o Lecţie de Viaţă cu care ne confruntăm pe tot parcursul vieţii şi asta nu se negociază. Lecţia o faci acum sau o vei repeta şi în viaţa viitoare, până când o înveţi. Avem nişte planete retrograde care trebuie “reparate” şi trebuie să încercăm să facem acest lucru.

Toate acestea determină nişte momente cheie în viaţă, ca nişte examene obligatorii la care trebuie să te prezinţi. Dacă ştii că ele există, vin la o anumită dată şi răspunsul corect este ”X”, atunci îţi va fi mai uşor să treci examenul. Dacă nu ştii nimic şi nici nu vrei să afli, atunci ajungi să te întrebi ”de ce ţi se întâmplă toate relele ţie, pentru că tu nu ai făcut rău la nimeni?” E mai comod să crezi că s-a supărat Dumnezeu pe tine, decât să accepţi ideea că ceva din atitudinea, vorbele, gândurile, sentimentele sau acţiunile tale nu sunt în regulă şi ar trebui schimbate!…

Astrologia îţi spune ce se întâmplă, când şi de ce, care este rezolvarea, dar numai omul decide ce face cu viaţa lui. Un astrolog te ajută să le lămureşti, dar nu are voie să te împingă spre a lua o decizie. Fiecare om trebuie sa decidă în cunoştiinţă de cauză, ce vrea să facă cu viaţa lui sau a copiilor pe care îi are.

9. Ce responsabilităţi are un astrolog?

Foarte multe! Ele sunt definite în Standardul Ocupaţional al profesiei de Astrolog, pe care l-am realizat printr-o muncă de aproape 2 ani şi care a fost aprobat de Ministerul Muncii în decembrie 2007. Acolo sunt definite toate regulile, unităţile de competenţă, criteriile valorice de evaluare, ce definesc activitatea unui astrolog. El trebuie să fie un sfătuitor atent, exigent şi performant în munca sa, dar mai ales înainte de a fi astrolog trebuie să fie OM şi să facă tot ceea ce face cu multă iubire faţă de oameni şi cu dorinţa sinceră de a-i ajuta. Şi pot să vă spun că satisfacţiile sunt enorme…

Autor a 8 manuale de astrologie, 7 cărţi de prognoze astrologice şi 2 cărţi de Tehnici Spirituale, realizator al Standardului Ocupaţional pentru Astrologie, Alexandru Nicolici s-a născut în anul 1963, în Bucureşti şi din 1992 predă astrologie şi ştiinţe ezoterice. Acordă consultanţă astrologică, a realizat peste 50 de emisiuni televizate şi a fost invitat la alte zeci de emisiuni pe teme spirituale, este realizator al revistei “Astrobuletin”, colaborator al revistei “Astroglob” şi coordonator al Programelor de Evoluţie P.E.I şi P.E.L.D despre care puteţi afla mai multe de site-ul acestuia, nicolici.ro.

Dacă ţi-a plăcut ce ai citit şi crezi că poate fi de folos şi prietenilor tăi, dă un like&share ca să afle şi ei!

4 thoughts on “Lecţia de astrologie – interviu cu Alexandru Nicolici (astrolog)

 1. Pe mine ca mama si sotie, cursurile acestea m-au ajutat mult. M-au ajutat sa-mi cunosc sotul, copilul, si propria viata sub toate aspectele: profesional, afectiv si al starii de sanatate. E mult mai usor si suportabil sa rezolvi tot ce iti ofera viata, cand esti pregatit. Am o multime de prieteni care uitandu-se la schimbarile in bine pe care le-am inregistrat, ma intreaba : ” da’ ce ai facut?” Le spun de cursuri insa o parte dintre ele sunt mamici ocupate. Cursurile care durau pe vremea mea o saptamana, cate 4 ore zilnic, acum sunt cursuri de un weekend de 8 ore, ceea ce le face cred eu accesibile si pentru mamici ocupate :).

  Like

  1. Multumesc pentru informatii,Liana.
   Eu am incercat sa invat astrologie de una singura de prin carti dar nu e chiar asa de usor. Din pacate pe la noi nu sunt cursuri. Insa sunt multumita si cu putinul pe care il stiu din carti 🙂

   Like

   1. Cursurile on-line desi nu sunt ca cele de la clasa, pentru ca altfel e atmosfera intr-o sala de curs, sunt o varianta acceptabila acolo unde inca nu se tin aceste cursuri. Imi amintesc ca nici in Bucuresti nu se tineau, dar pentru ca mi le doream mult, am gasit o sala de curs , am cooptat cativa amici, prietenii si rudele lor, in total am fost vreo 15, si am organizat si la Bucuresti cursurile astea. Ne-au prins bine tuturor si ce sa spun, ne prind bine si acum. Cred ca aceste cursuri sunt o investitie pentru viata.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s