Vinerea prin blogosfera – flori

internet
sursa foto: stiri.com.ro

Petrec  mult timp citind diferite informaţii pe net. Pentru articolele mele mă informez de pe site-uri din afara dar citesc şi bloggosfera românească.Fie urmăresc articolele de pe blogurile prietene fie că descopăr articole interesante pe grupurile de pe Facebook (din care fac parte) sau din cautările cu google.Însă nu m-am gândit până acum să fac un articol special în care să vorbesc despre ce am mai citit prin bloggosferă. Cam egoistă, nu? 🙂

Norocul a făcut ca o prietenă să îmi vorbească despre iniţiativa lui Marius de la blogatu.ro, intitulată “Vineri recomandăm articole”. Marius a provocat bloggeri ca în ziua de vineri să scrie pe blogul personal un articol în care să se promoveze articole apărute pe alte blogguri, articole care ne-au atras atenţia, care ne-au plăcut şi despre care, după părerea noastră merită să le vorbim şi altora.

Şi uite aşa am ajuns să nu mai fiu eu egoistă în ce priveşte blogurile şi articolele care mi-au atras atenţia în cursul săptămânii şi am hotărât să vă vorbesc şi vouă pe scurt despre ele 🙂

Mi-a fost greu să aleg câteva recomandări pentru astăzi dar m-am oprit la următoarele trei articole (ordinea este aleatorie):

Revin cu informaţii” este titlul articolului de pe blogul Vienelei care mi-a plăcut săptămâna asta. Este de fapt a doua parte a unui articol mai lung care ne vorbeşte despre o mică ţară de la poalele Himalayei numită Buthan. Recunosc că e prima dată când aud de această mică ţară şi am citit cu interes articolul ei. De ce mi-a plăcut mai mult a doua parte? Pentru că aici Vienela ne vorbeşte despre floarea naţională a acestei tări care este … un mac albastru. Cum nu am ştiut de Buthan aşa nu mi-am imaginat că ar putea exista maci albaştri. În mintea mea eu asociam culoarea roşu cu macul dar uite că acum am aflat că nu mai pot spune că roşul reprezintă macul. Vă invit deci şi pe voi să vedeţi pe blogul Vienelei cum arată minunăţie de floare şi să aflaţi mai multe despre mica ţară de la poalele Himalayei.

Parfum tămăduitor de mai. Salcâm” este un articol care mi-a atras atenţia de pe un blog recent descoperit, cel al Mirelei Pete. Este un articol foarte frumos scris, ca o poveste, în care putem afla multe lucruri despre salcâm dar şi despre parfumuri cu miros de salcâm. Unul dintre aceste parfumuri, cel al case Guerlain, “L’Abeille de Guerlain” ni-l recomandă Mirela la ea pe blog. Cum la noi tocmai au inflorit salcâmii şi cum mi-a placut cât de frumos povesteşte Mirela despre parfumul florilor de salcâm m-am gândit să vă invit şi pe voi să îi citiţi povestea.

Şi findcă tot vorbim astăzi despre flori să nu uităm şi de minunatele flori care ne încântă nu neaparat cu frumuseţea lor cât cu puterile lor tămăduitoare, plantele medicinale. Vă invit deci să citiţi un articol plin de informaţii utile, scris de Iulia, intilulat sugestiv “Plante medicinale de sezon“. Puteţi afla ce proprietăţi au florile de muşeţel, menta, florile de soc şi teiul. “Norocoşii poate că au unele dintre aceste plante chiar în grădina proprie. Noi, ceilalţi, găsim o întreagă farmacie tradiţională pe tarabele din pieţe” ne spune Iulia la finalul postării ei. Recunos că eu una mă număr printre cei parţial norocoşi. 🙂

Acestea fiind zise 🙂 vă las pe voi să aflaţi singuri mai multe despre florile de mac albastre, despre florile de salcâm şi despre tămăduitoarele plante medicinale de sezon şi m-aş bucura dacă după ce aţi vizitat blogurile recomandate de mine astăzi vă întoarceţi la mine pe blog să îmi spuneţi intr-un comentariu dacă v-a placut ce recomandări v-am făcut săptămâna asta.

Dacă eşti blogger nu fi egoist! Înscrie-te la provocare şi recomandă şi tu la rândul tău articole apărute pe alte bloguri şi care ti-au plăcut. 🙂

Dacă ţi-a plăcut ce ai citit şi crezi că poate fi de folos şi prietenilor tăi, dă un like&share ca să afle şi ei!

Advertisements

3 thoughts on “Vinerea prin blogosfera – flori

  1. Multumesc din suflet pentru recomandare! Esti deja a doua persoana care imi recomanda acel articol. Si eu sunt mandra de el.
    Mi-au placut si celelalte articole recomandate aici, poate si pentru ca imi plac mult ambele fete, im place cum scriu si cum gandesc!
    Sa ai o zi excelenta!

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s