Dansaţi?!

latino-time1Vă place să dansaţi? Mie da, deşi e ceva timp de când nu am mai facut-o. De fapt am mai dansat… cu băieţelul meu prin casă 🙂 Bine, să nu vă imaginaţi un dans propriu-zis. La abia doi anişori nu se poate vorbi despre dans, dar încerc să îl direcţionez cât de cât în direcţia asta deocamdată, cu ce şi cât ştiu eu, sperând că în viitor să îl pot duce şi la cursuri de dans.

Dansul are o veche istorie fiind prezent în ceremoniale religioase şi petreceri încă din cele mai vechi timpuri ale omenirii, chiar de la naşterea civilizaţiei umane. Arheologii au descoperit dovezi ale faptului că oamenii dansau încă din preistorie, în India găsindu-se picturi de acum 9000 de ani în urmă, dar şi desene pe mormintele egiptene care arătau figuri ce dansau, încă din anii 3300 Î.C.

Dansul ajută la coordonarea mişcărilor şi dezvoltă echilibrul şi făcut cu regularitate îmbunătăţeşte sănătatea, putând preveni apariţia bolilor de inimă şi a tensiunii, ajută la slabit, este distractiv şi relaxant în acelaşi timp.

Mie îmi plac mult dansurile latino pentru ca sunt dinamice şi mă binedispun. Mi-ar plăcea să pot dansa aşa cum o fac dansatorii profesionişti, dar până o să învăţ mă mulţumesc să mă uit la televizor la emisiuni de gen, sau să arunc o privire pe net pe site-uri specializate. De curând am descoperit un site pe care îmi place uneori să mă mai uit pentru că găsesc sfaturi pentru începători şi multe informaţii despre istoria dansului, în special a dansului latino şi tot de acolo am putut afla şi despre câte tipuri de dansuri latino sunt (merengue, cha-cha-cha, rumba, samba, quickstep, passo doble etc.), precum şi ce le caracterizează.

Site-ul aparţine Latino Time, o şcoala de dans care oferă cursuri pentru cei ce locuiesc în Bucureşti, dar în acelaşi timp pune la dispoziţie şi celor care locuiesc în provincie cursuri de dans pe DVD, cursuri care se adresează atât începătorilor în ale dansului cât şi celor care deja au deprins arta aceasta. Ele reprezintă o alternativă perfectă pentru cei ce nu au timp să frecventeze cursuri într-o şcoală de dans, dar şi pentru cei ce locuiesc în zone unde nu există astfel de şcoli.

dans1Meniurile DVD-urilor sunt interactive şi au un design conceput astfel încât să poată fi accesate în orice moment stilul de dans preferat sau figura favorită.

Toate figurile prezentate în DVD-urile făcute de cei de la Latino Time sunt explicate în întregime în limba română şi descriu în amănunţime paşii de dans, atât în varianta individuală, cât şi în cazul dansului în pereche. Studiind oferta lor în ce priveşte aceste DVD-uri am mai aflat că “secvenţele realizate cu încetinitorul din mai multe unghiuri (MultiAngle Slow-Motions ) se regăsesc în cadrul fiecărei figuri, în aşa fel încât să puteţi observa chiar şi cel mai mic detaliu al dansatorilor noştri”.

Cred că DVD-urile ar fi potrivite nu doar dacă vrei să inveţi să dansezi ci şi dacă vrei să faci un frumos cadou unei persoane dragi. Cui nu îi place să danseze sau să înveţe să danseze?

Vouă vă plac dansurile latino? Ştiţi să dansaţi pe aceste ritmuri?

Dacă ţi-a plăcut ce ai citit şi crezi că poate fi de folos şi prietenilor tăi dă un like&share ca să afle şi ei.

sursa foto:www.latino-time.ro 

3 thoughts on “Dansaţi?!

  1. Daa. mie imi plac foarte mult. inca de cand eram mica si a aparut lambada imi doream sa merg pe o insula exotica si sa raman acolo. sa dansez toata ziua, sa fac baie in ocean, sa ma bronzez si sa mananc fructe
    Cand eram eleva am facut dans modern insa imi doream sa fac si dans sportiv 🙂

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s