“Conversaţii cu Dumnezeu” – review by Luminiţa

Conversations_with_God,_book_1
picture credit:
http://en.wikipedia.org

“Cred că fiecare dintre noi şi-a pus întrebări de genul “Cine sunt?” şi “Care este scopul vieţii noastre pe Pământ?”. Legat de partea materială a vieţii, am găsit explicaţii pământeşti legate de existenţa noastră, adică  scopul ar fi să ne creem un viitor, o casa, o familie, să avem un copil, etc. Dar sufletul nostru ce doreşte l-am întrebat vreodată?

Despre cartea “Conversaţii cu Dumnezeu”, scrisă de Neale Donald Walsch se spune că a schimbat vieţile a milioane de oameni şi recunosc că printre aceştia mă număr si eu. Pot afirma negreşit că aceasta carte mi-a schimbat sensul vieţii! Ea m-a ajutat să înţeleg care este scopul meu adevărat pe Pământ, şi anume aducerea  spiritului în materie, pentru a putea creea o  evoluţie spirituală care să se identifice cu scânteia divină care există în mine. Corpul nostru este o radiografie a minţii, iar sufletul o părticică din Dumnezeu, scânteia divină, duhul sfânt.

Neale Donald Walsch, ne spune în introducerea cărţii sale că aceasta “este un mesaj de la Dumnezeu şi prin el Dumnezeu sugerează o revoluţie socială, sexuală, educaţională, politică, economică şi teologică pe această planetă, cum n-am mai văzut vreodată şi cum rareori ne putem imagina. Această sugestie este făcută în cadrul contextului propriilor noastre dorinţe, ca locuitori ai planetei. Dumnezeu ştie că ceva trebuie să se schimbe. Nu putem continua să trăim aşa cum am trăit pănă acum“.

Citind cartea am aflat că nu există păcat în faţa lui Dumnezeu ci doar călcări pe suflet şi deodată m-am simţit eliberată de ceea ce numeam eu ….. păcatele trecutului, numindu-le acum experiente.

Am mai învăţat că trebuie să comunici cu sufletul tau în permanenţă deoarece în lipsa comunicării cu sufletul (spiritul tău), acesta se retrage şi corpul se îmbolnăveşte.

Printr-o comunicare permanentă cu spiritul tău, regăseşti puterea interioară iar când  descoperi scânteia divină din tine, devii mai responsabil şi mai atent la fiecare gest, la fiecare glumă. Fiecare cuvânt rostit ajunge în creier şi-ţi dă starea pe care o trăieşti. Realizezi schimbarea, nu mai eşti acelaşi om şi apoi, în orice moment îţi doreşti să te schimbi.

În concluzie pot afirma că aceasta carte ne ajută să găsim  raspunsurile la întrebările legate de existenţa noastră şi de aceea recomand cu multa caldură celor care vor să-şi schimbe modul de a gândi şi trăi să citeasca această carte şi nu vor regreta.”

Autoarea recenziei este Luminiţa Tănase care a acceptat invitaţia de a scrie o recenzie la cartea preferata şi care ne spune despre ea: “sunt o visătoare incurabilă, nematurizată încă, iubesc natura şi animalele (vieţuitoarele), iubesc muzica în toate formele ei şi … iubesc viaţa cu tot ceea ce-mi oferă ea, şi bune şi rele. Cred că viaţa este o permanentă călătorie şi dorinţă de cunoaştere.”

Dacă ai şi tu o carte preferată şi vrei să ne vorbeşti despre ea  trimite-mi un mesaj la adresa de la rubrica Contact.

Dacă ţi-a plăcut ce ai citit şi crezi că poate fi de folos şi prietenilor tăi dă un like&share ca să afle şi ei.

3 thoughts on ““Conversaţii cu Dumnezeu” – review by Luminiţa

  1. Intr-adevar este o carte unde este scris in termeni uluitori de simpli despre toate problemele omenirii: bani, razboi, sex, educatie, cultura, iubire. Merita citita. Daca ai o problema sigur s-ar putea sa primesti raspuns cititind-o. Eu NU am avut o problema in a alege ce fel de educatie sa ofer copiilor mei, dar sigur dupa ce am citit aceasta carte nu am mai avut nici un dubiu ca ma aflu pe drumul cel mai bun posibil. Sunt fericita ca am avut sansa sa imi educ copiii in spiritul unei pedagogii atat de bine cotata de Tatal Ceresc 🙂

    Like

  2. Ca sa fiu mai exacta, ma refer la capitolul 9, volumul al- II -lea, in care autorul incearca sa clarifice si problemele care tin de educatia copililor nostri. Carte stiu ca se poate descarca si de pe net.

    Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.