Copacul din cărţi – o campanie vALLuntar

??????????????????Pentru ca o carte să ajungă în casele noastre e nevoie în primul rand ca un copac să ne dăruiască lemnul său pentru a face din ele hârtie care apoi va merge cuminte la tipar unde vor fi imprimate literele de cerneală care ne vor spune apoi o poveste. Aşa că despre cărţile tipărite pe hârtie la urma urmei am putea spune că sunt făcute …. din copaci.

Ei bine, de data asta, la iniţiativa editurii All şi cu ajutorul bloggerilor, drumul va fi parcurs invers şi cărţile vor dărui înapoi naturii copacul din care au provenit. Cum? Cu o simplă recenzie pe care cei ce au blog o pot face la una sau două cărţi publicate la editura All.

Aflată la a doua ediţie, campania vALLuntar de anul acesta se desfaşoară sub deviza “Mai multe cărţi, mai multe şanse” şi este organizată  împreună cu Romsilva.

Dacă anul trecut, la prima ediţie, a fost vorba de ore de voluntariat pe care o echipă de angajaţi ALL le-au făcut în două centre alese de bloggeri: Hospice şi Policy Center for Roma and Minorities, anul acesta bloggerii participanţi în campanie vor primi câte un copac pentru fiecare 15 comentarii la recenzia publicată pe blogul lor făcută la o carte de la editura ALL.

Editura pune gratuit la dispoziţia fiecărui blogger care îndeplineşte condiţiile din regulament, câte două cărţi la alegere şi acesta trebuie să le citească şi să îşi scrie părerea despre ele, printr-o recenzie, pe blogul personal. Dacă vrei să beneficiezi de aceste cărţi gratis condiţiile pe care trebuie să le îndeplineşti sunt: să ai un blog pe care scrii de mai bine de un an şi în acest timp să fi scris minim o postare pe săptămână. Regulamentul întreg îl găseşti aici.

Cum din păcate blogul meu împlineşte un anişor abia pe 20 mai nu mă voi putea înscrie în campanie decât daca particip cu recenzii la cărtile pe care deja le am eu cumpărate de la editura All. Nimic mai simplu însă deoarece am câteva cărţi cumpărate de la ei şi deja despre o parte din ele v-am vorbit în alte recenzii. Chiar dacă editura pune gratis la dispoziţie două cărţi te poţi înscrie cu câte recenzii vrei dacă ai tu deja cărţile acasă. Le citeşti şi apoi publici recenziile. Cu alte cuvinte, mai multe cărţi citite, mai mulţi copaci plantaţi :).

Aşa că nu putea să las să îmi scape ocazia de a contribui la înmulţirea numărului de copaci şi cu această postare mă înscriu si eu în campanie.

Iar pentru că am o grădina mare şi deci am unde să plantez copacul, prefer să o fac eu cu mânuţa mea …… aşa mai contribui la oxigenarea locurilor natale ;).

Dar dacă vrei sa participi şi tu la campanie şi nu ai unde sa plantezi copacul nu te speria, se vor ocupa cei de la editură si de la Romsilva de plantarea lui.

Campania se desfăşoară în perioada 4 februarie – 7 aprilie şi are mai multe etape aşa cum se poate vedea mai jos:

între 4- 17 februarie – înscrierea în campanie
între 18 februarie – 24 februarie – trimiterea cărţilor
între 24 februarie – 23 martie – lectură şi recenzie
între 25 martie – 7 aprilie – plantarea copacilor.

O sa scriu mai jos şi lista cărţilor de la editura All pe care le am eu în casă şi cu care, dacă le citesc şi fac recenzia, pot să particip la aceasta nouă provocare:

“Fetele din Shanghai” scrisă de Lisa See

“Visul lui Joy” scrisă de Lisa See

Ce aş fi eu fără tine? scrisă de Guillaume Musso

“Mă sinucid altă dată” scrisă de Kerstin Gier

“Sanctus” scrisă de Simon Toyne

“Dispăruţi fără urmă” scrisă de Cecelia Ahern

“Cartea viitorului” scrisă de Cecelia Ahern.

şi o să vă întreb pe voi ce carte vi se pare mai interesantă şi a carei recenzie v-ar plăcea să o citiţi pe blog în cadrul campaniei vALLuntar?

De ce vă întreb asta? Pentru că doar recenzia în sine nu e suficientă. Mai trebuie să aibă şi 15 comentarii pentru ca un copac să poată fi plantat. Iar comentariile le veţi lăsa voi 😉

Deci, ce ziceţi, plantăm împreună copacul? Ce carte sa aleg din lista? 🙂

Dacă ţi-a plăcut ce ai citit şi crezi că poate fi de folos şi prietenilor tăi dă un like&share ca să afle şi ei.

9 thoughts on “Copacul din cărţi – o campanie vALLuntar

  1. Multumesc pentru sugestie, Diana 🙂
   Am citit o carte scrisa de Lisa See (imi place foarte mult cum scrie) dar am pus pe blog lista cu toate cartile de la All pe care le am in casa insa nu am spus inca ce am citit si ce nu pentru ca sa nu influentez sugestiile voastre;)
   Mi-as dori sa fac recenzie doar la acele carti care ar putea sa adun 15 comentarii 🙂

   Like

 1. Citeste-o pe Lisa See. O sa te indragostesti de ea. ”Fetele din Shanghai” e o carte absolut superba si daca-ti vine sa crezi sau nu, ”Visul lui Joy” e chiar mai buna.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.