Din nou concurs! Dar şi un premiu pe măsură!

termometru-higrometru-digital-style-mov-60527
termometru-higrometru-digital

Temperatura joacă un rol important atât în viaţa noastră cât şi în toate domeniile ştiintei de la fizică la geologie, la chimie şi biologie. Cantitativ ea se măsoară cu ajutorul termometrelor care pot fi calibrate pentru o mare varietate de scări de măsurat temperatura, cele mai cunoscute fiind scara Celsiu, Fareinheith sau Kelvin.

Dacă vom căuta să răspundem la întrebarea „Ce este temperatura?”, vom afla din orice carte că este o mărime fizică ce caracterizează materia. Poate că unii dintre voi vă mai aduceţi aminte de la orele de fizică din şcoală că temperatura este strâns legată de gradul de agitaţie a moleculelor dintr-un sistem: o temperatură scăzută corespunde unui nivel scăzut al agitaţiei moleculare (ca în solide), pe când o temperatură ridicată înseamnă o energie de agitaţie crescută (ca în gaze). Logica este valabilă şi în cazul organismelor vii. Procesele intense duc la o creştere a temperaturii, încetarea activităţilor biochimice din celule conduce la scăderea temperaturii, asociată cu moartea organismului. Cu menţiunea că în cazul organismelor vii, acestea tind să păstreze o temperatură optimă, propice menţinerii vieţii.

În organismul uman, temperatura optimă se situează între 36,5 şi 37°C. Aceasta creşte însă atunci când în corp au loc procese inflamatorii sau în cazul unor infecţii, deoarece proprii anticorpi luptă cu microbii, ceea ce înseamnă o intensificare a proceselor biochimice. De multe ori o creştere a temperaturii în jur de 38 şi 39°C este benefică, vindecarea producându-se mai repede. Dar dacă temperatura creşte prea mult, la 41 – 42°C, poate să survină moartea, alte procese vitale din corp fiind afectate ireversibil. Iată de ce este deosebit de importantă măsurarea corectă a temperaturii corpului! Dar despre cât de important e sa ne măsurăm temperatura când suntem bolnavi dar şi despre termometre am mai scris şi aici

Iată că astăzi am un nou concurs pentru voi care are ca premiu un termometru electronic medical cu carcasa.

termometru cu carcasa
termometru cu carcasa

Premiul este oferit de către sponsorul acestui concurs, magazinul Malvi.ro numit simbolic şi magazinul de termometre. Firma este din Constanta şi este specializată în importul, distribuţia şi comerţul instrumentelor de masură cu destinaţie casnică de genul: termometre, higrometre, staţii meteo, barometre, ceasuri şi multe alte instrumente de măsură (alcoolmetre, cântare, clepsidre, anemometre, cronometre, tensiometre busole etc.), produse de calitate superioară, fabricate în Germania de firme ca TFA Dostmann şi Beurer.

Dar iată ce trebuie să faci pentru a putea intra în posesia termometrului digital:

1. Să dai like la pagina de Facebook a sponsorului, malvi.ro

2. Să laşi un comentariu la această postare care să conţină link-ul care să arate că ai făcut acest lucru şi să spui ce fel de termometru de pe site-ul malvi.ro îţi place şi consideri că e util să îl ai în casă.  😉

Alte menţiuni:

– dacă ai un blog, poţi face o postare în care să povesteşti despre acest concurs şi care să conţină  două link-uri, unul către această postare şi unul către sponsorul concursului, malvi.ro  şi vei avea o şansă în plus să câştigi.

– concursul se va desfăşura în perioada 12 decembrie – 16 decembrie, iar câştigătorul va fi stabilit prin tragere la sorţi cu ajutorul random.org, luni 17 decembrie. Tot atunci voi anunţa şi câştigătorul termometrului medical oferit de malvi.ro.

– la concurs poate participa oricine doreşte, chiar dacă locuieşte în afara ţării, dar premiul va fi expediat doar la o adresă de pe teritoriul României.

Succes la concurs!

Dacă ţi-a plăcut ce ai citit şi crezi că poate fi de folos şi prietenilor tăi dă un like&share ca să afle şi ei.

Advertisements

31 thoughts on “Din nou concurs! Dar şi un premiu pe măsură!

 1. Multumim pentru concurs!!!!
  E important sa avem un termometru in casa, mai ales atunci cand avem copilasi, dar si pentru noi, ca adulti. Eu folosesc genul acesta: http://www.malvi.ro/termometru-medical-electronic-cu-carcasa-p28 , dar mi-ar placea foarte mult http://www.malvi.ro/termometru-electronic-pentru-frunte-cu-contact-beurer-p195 . Acesta din urma cred ca e mai usor de utilizat.
  Cand au fost mai mici Alinuta si Mihaita aveau temperatura ridicata deseori. Eram tare necajita. De obicei faceau de la rosu in gat sau de la afte in gurita. De o perioada buna incoace nu am mai avut pobleme cu ei, sper sa nu zic intr-un ceas rau. Ii multumesc lui Dumnezeu ca ne da sanatate si noua si copiilor.
  Bafta multa tuturor!

  Like

 2. hei!! am aparut si eu! Fain concursul cel nou, am dat si eu like, nu stiu cum decat asa sa arat: http://www.facebook.com/alice.dumi.5, se vede la activitati ca e ultima pag care i-am like.
  Ca sa ti raspund la intrebare, cred ca cel mai util este un termomentru electrinic, cu sau fara carcasa, bun sa fie, pentru ca merge si la adulti si la copii, iar atunci cand ai un bebe,. obligatoriu trebuie sa ai in casa un termometru bun. Adica, precis!

  p.s. ce mi place partea introductiva de la articol! 🙂

  Like

 3. 1. http://www.facebook.com/liana.nicolae.9/allactivity?log_filter=cluster_39
  2. Din pacate nu am gasit pe site-ul malvi ce mi-ar placea. Eu as vrea un termometru bazal ca in linkul de mai jos, deoarece el te ajuta sa-ti masori temperatura bazala importanta pentru descoperirea perioadelor fertile si infertile la femeie. Este o metoda extraordinara pe care eu o folosesc cu succes de 5 ani fara sa mai am grija prezervativelor, a extrem de daunatoarelor anitconceptionale si a altor metode invazive moderne: sterilete, avorturi provocate, alte medicamente si subtante chimice. Folosesc cu succes un termometru obisnuit electronic dar sincer mi-as dori termometrele bazale care se gasesc deocamdata numai in strainatate. Cineva de la o farmacie Sensiblu mi-a spus ca au adus termometre bazale odata prin 1990, dar ca nu s-au cumparat si atunci au decis sa le retraga. Din pacate femeile din Romania mai au nevoie de informatie si in legatura cu acest aspect legat de viata intima. Iata linkul de care am vorbit:http://www.babyhopes.com/articles/thermometers.html

  Like

 4. http://www.facebook.com/ralufarmville/posts/307432042709656 like si share ,am urmat toti pasii ….multumim de concurs si Sarbatori fericite in sanul familiei ,pupici .
  este foarte util un termometru in casa ,chiar daca esti copil,tanar sau batran este ceea ce nu trebuie sa lipsesca din dulapiorul cu medicamente . imi place acest termometru ,financiar nu imi permit asa termometru dar l-am vazut la medicul nostru de familie cand a venit acasa la noi pe vremea aceea avand pe bebe bolnavut http://www.malvi.ro/termometru-electronic-pentru-ureche-beurer-p196

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s