Sapunurile Nataliei şi un gest de prietenie

natalia3Cel mai mare câştig pe care îl poţi avea atunci când începi să scrii pe blogul tău nu este reprezentat de latura materială, ci de oamenii minunaţi pe care îi vei cunoaşte de-a lungul timpului iar marele avantaj al existenţei internetului este faptul că el poate uni oamenii din cele mai îndepărtate colţuri ale lumii şi poţi să îţi faci prieteni acolo unde poate cândva nici nu visai.

Zilele trecute v-am vorbit despre Antoaneta şi frumosul ei gest de prietenie care a constat în sponsorizarea unui concurs care are ca premii trei cărţi. Astăzi însă vă voi vorbi un pic despre un alt gest frumos de prietenie care de data asta vine de mai departe, de la sute de kilometri depărtare, din Belgia, de la Natalia.

Natalia a fost, aş putea spune, primul cititor al blogului meu care a lăsat un comentariu şi eu consider acel comentariu ca fiind primul dar pe care l-a primit blogul meu. Ce mult m-am bucurat atunci, ca un copil, blogul meu avea cititori! În afară de rude sau prieteni care apreciau munca mea şi uneori îmi mai lăsau un comentariu mai erau şi alţii care îmi citeau postările! De atunci Natalia mi-a fost mereu alături şi, ca o prietenă adevărată, în momentele mai grele, în care mă gândeam să renunţ la a mai scrie mi-a dat imboldul de a continua.

De curând am mai primit de la Natalia un alt dar frumos, un dar care vorbeşte despre pasiunea ei: doua superbe săpunuri naturale făcute chiar de ea. Dar nu v-am spus, Natalia este mămica a doua superbe fetiţe şi are o mare pasiune: săpunurile şi cosmeticele naturale.

Ca mămică a început să se intereseze tot mai mult de ce este sănătos pentru ea şi familia ei şi aşa şi-a descoperit noua pasiune, a început să studieze, să înveţe proprietăţile medicinale ale uleiurilor esenţiale, a uleiuri şi unturilor extravirgine şi într-o zi s-a hotărât să pună în practica ce a aflat. Aşa s-au născut primele săpunuri, primele produse cosmetice făcute de ea acasă şi apoi blogul ei unde puteţi să îi vedeţi creaţiile.

Îmi este greu să vă descriu în cuvinte cât de mult m-am bucurat când am văzut săpunurile Nataliei şi cât de frumoase şi delicate sunt dar o sa încerc în continuare să spun câte ceva despre ele.

natalia1

Unul dintre ele „Centaurea-cyanus-soap”, cum îl numeşte Natalia pe blog are în compoziţie două dintre uleiurile esenţiale îndrăgite de ea, cel de lavandă şi cel de arbore de ceai (tea tree). Uleiul de lavandă are efecte de calmare a sistemului nervos, este un antiseptic natural, antidepresiv, stimulează regenerarea celulară iar uleiul din arbore de ceai (tea tree oil) are proprietăţi benefice pentru sănătate, fiind folosit în foarte multe tipuri de şampoane, săpunuri pentru faţă, creme. Combinaţia dintre cele două uleiuri în afară de faptul că are un impact deosebit  asupra simţului olfactiv, are şi bune rezultate în prevenirea apariţiei acneei. Săpunul Nataliei este făcut doar din ingrediente naturale cum sunt laptele de capră, uleiul de palmier, uleiul de cocos, uleiul din sâmburi de struguri, uleiul de floarea soarelui şi untul de shea, iar deasupra este decorat deasupra cu mici petale de albastrele.

natalia2

Al doilea săpun, foarte frumos numit „From-nature-with-love”, este un săpun pe baza de lapte de capră şi pudre naturale cum sunt pudra de urucum (annato) şi pudra de urzică. Pudra de urucum , prin conţinutul său bogat în oligoelemente ca zinc, magneziu, seleniu şi cupru, protejează pielea contra îmbătrânirii premature, iar pudra de urzica este benefică în caz de acnee, eczeme şi dermatoze, ceea ce face din acest săpun unul ideal pentru tipurile de piele mature şi pentru cele cu probleme. Săpunul are o aroma proaspătă de uleiuri esenţiale de petitgrain bigarade şi de ylang ylang. Primul este un ulei obţinut din ramurile şi frunzele tinere ale aceleaşi specii de portocal şi este un puternic calmant nervos şi psiho-emoţional, cicatrizant, antiinflamator, antimicrobian şi seboregulator, fiind utilizat în cosmetică pentru tenurile grase acneice iar esenţa de ylang-ylang, cu o aromă dulce şi exotică este cunoscută pentru efectul calmant asupra sistemului nervos favorizând relaxarea şi având proprietăţi antidepresive dar şi afrodisiace.

Mulţumesc, Natalia pentru darul tău delicat şi frumoasa ta prietenie! 🙂

5 thoughts on “Sapunurile Nataliei şi un gest de prietenie

 1. Draga Claudia, iti multumesc pt cuvintele frumoase la adresa mea si a sapunurilor mele. Articolul tau mi a luminat ziua :). Sa stii ca eu ma bucur sa te cunosc, iar blogul tau este ca o carte pt mine la care apelez ori de cate ori am nevoie de mai multa informatie. Cumva, blogurile noastre, se ‘impletesc’ ,nu?
  Iti multumesc, draga Claudia!
  Natalia

  Like

 2. Ce frumos! Ma bucur ca te-a incurajat sa scrii, deoarece noi avem acum ocazia sa citim niste articole superbe. Continua tot asa!

  Like

 3. intr-adevar conteaza mult primele comentarii! iti un sentiment aparte de prietenie, de legatura invizibila cu oameni pe care nu ii cunosti 🙂
  felicitari pentru blog si iti doresc sa il faci tot mai mare 😉

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.